Kirúgták azt a tanárt, aki hónapokon át verbálisan bántalmazott egy 9 éves lányt Sárkeresztúron

2024. június 25. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

„A Sárkeresztúri Általános Iskolában az egyik pedagógus hivatásához méltatlan módon bánt az egyik tanulóval, ezért a Dunaújvárosi Tankerületi Központ – a sajtóban megjelent információk és bizonyítékok alapján – a mai napon az érintett pedagógust elbocsátotta” – közölte a tankerület. Pénteken derült ki az RTL Híradó riportjából, hogy egy kilencéves kislányt hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott egy tanító egy Fejér vármegyei általános iskolában.

Miután kiderült, hogy a kislány szorong és depressziós, a pszichológus pedig jelezte, hogy nagy gondok vannak az iskolában, a szülők titokban hangfelvételeket készítettek, és a tankerületnél is bepanaszolták a pedagógust. A szülők diktafont rejtettek a kislány táskájába, és két és fél hónapon át rögzítették, mit mondanak a tanítók. Az egyikük az RTL által bejátszott felvételek alapján például ilyeneket:

„Baromagyú, semmit nem írtá’, a másik hülye sem. 4x3? Mennyi 4x3? Ide mennyit írok? 12! Írd már te baromagyú! Ide meg hatot! Mert soha nem itt vagy, amit mondok. Kitekerem a nyakad! Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad. Ki kíváncsi rád? Téged ki kérdezett már megint? Senki nem kíváncsi rád. Senki! Tegye föl a kezét, aki kíváncsi az Emmára! Látod mennyien nem? Senki. Minek szólsz bele mindig?”

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ közleményében azt írta, hogy az ügy vizsgálatában azok a bizonyítékok voltak döntők, amelyeket a szülők a médiának szolgáltattak. „Sajnálatos, hogy a szülők ezen felvételeket korábban nem a tankerületnek adták át, hiszen abban az esetben a döntés előbb is megszülethetett volna. A Tankerületi Központ a továbbiakban is fellép minden jogszabálysértés ellen, célunk a lehető legszínvonalasabb oktató-nevelő munka megszervezése” – írták.

A szülők az RTL-nek elmondták, hogy először az intézmény vezetőjének jelezték, hogy gond van, de nem vették őket komolyan. Később az iskolát fenntartó tankerület vezetőjétől kérték, hogy segítsenek a kislánynak új iskolát találni. Ezt az őt kezelő pszichológus is javasolta, a gyerek ugyanis egyre rosszabb állapotba került.

A gyereknek végül az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát két héttel ezelőtt. A szülők szerint Aáry-Tamás Lajos azért segített, mert szíven ütötte lányuk története, a biztos nem kívánt nyilatkozni az ügyről. Az RTL kereste az intézmény vezetőjét és a fenntartó Dunaújvárosi Tankerületi Központot is, de riportjuk megjelenéséig egyik helyről sem kaptak válaszokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!