Hónapokon át verbálisan bántalmazott egy pedagógus egy kilencéves lányt, a szülők titokban fel is vettek az alázós szövegekből

2024. június 21. – 22:56

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kilencéves kislányt hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott egy tanító egy Fejér vármegyei általános iskolában. A szülők titokban hangfelvételeket is készítettek, és a tankerületnél is bepanaszolták a pedagógust, de még választ sem kaptak, derült ki az RTL Híradó riportjából.

Bori-Hegyi Melinda arra figyelt fel, hogy lánya, Emma egyre jobban befelé fordult, nem beszélt arról, hogy mi történik az iskolában, hetekig bezárkózott a szobájába. Egy tanárnőnek jelezte, hogy pszichológushoz vinné a lányát, de ő erre úgy reagált, hogy ha a lány olyat mond, akkor még a gyámügy is kimehet hozzájuk. Emma mégis pszichológushoz került, ahol kiderült, hogy szorong és depressziós, a pszichológus pedig jelezte, hogy nagy gondok vannak az iskolában.

A szülők ezután két és fél hónapon át a lányuk táskájába rejtett diktafonnal rögzítették, mit mondanak a tanítók. Az egyikük az RTL által bejátszott felvételek alapján például ilyeneket: „Baromagyú Semmit nem írtá’, a másik hülye sem. 4x3? Mennyi 4x3? Ide mennyit írok? 12! Írd már te baromagyú! Ide meg hatot! Mert soha nem itt vagy, amit mondok. Kitekerem a nyakad! Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad. Ki kíváncsi rád? Téged ki kérdezett már megint? Senki nem kíváncsi rád. Senki! Tegye föl a kezét, aki kíváncsi az Emmára! Látod mennyien nem? Senki. Minek szólsz bele mindig?”

A szülők először az intézmény vezetőjének jelezték, hogy gond van, de nem vették őket komolyan. Később az iskolát fenntartó tankerület vezetőjétől kérték, hogy segítsenek Emmának új iskolát találni. Ezt az őt kezelő pszichológus is javasolta, a gyerek ugyanis egyre rosszabb állapotba került.

Emmának végül az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát két héttel ezelőtt. Bori-Hegyi Melinda szerint Aáry-Tamás Lajos azért segített, mert szíven ütötte Emma története. A biztos nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Az RTL kereste az intézmény vezetőjét és a fenntartó Dunaújvárosi Tankerületi Központot is, de egyik helyről sem kaptak válaszokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!