„Szar a helyzet, azért jöttünk ki. Ha nem lenne szar, nem kéne kijönni”

2024. június 22. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

Dorottya, a kétgyerekes anyuka, bár már nagyok a gyerekei, őket is úgy nevelte, hogy legyenek elfogadóak, mert szerinte ez a szülő dolga, nem a kormányé.

Dorottya kutyáján szivárványcsat van, de úgy látja, ez semmi ahhoz képest például, ami az USA-ban van. „Voltam ott is Prideon, minden üzletben kint volt a a szivárványos zászló, ott senki nem foglalkozik azzal, hogy ki jár nadrágban, ki szoknyában, ki fiú, ki lány, ki mindkettő”.

Mellette ül Bálint, aki azért jött ki a Pride-ra, mert érintett, és mert „plusz ketten vagyunk ezzel is” – már ha a kutyákat nem számolják bele. Szerinte Budapesten sokat változott a helyzet, az emberek százszor elfogadóbbak.

Mindketten ismernek olyat, aki azért költözött külföldre, mert nemet akart váltani, de ezt Magyarországon ellehetetlenítették. „Kiköltözött, nemet váltott, aztán családot alapított, lányból fiú lett, és egy heteró nőt vett el. Most van három örökbefogadott gyerekük” – meséli Dorottya arról az ismerőséről, aki a magyar helyzet miatt ment el Írországba.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!