35 percig egy tűzforró autóba volt zárva két kisfiú Budapesten, kórházba szállították őket

2024. június 22. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Majdnem hőgutát kapott két kisgyerek, akik 35 percig voltak bezárva egy autóba Budapesten – számolt be az esetről az RTL Híradója.

A hét elején a budapesti Dózsa György úthoz riasztották a mentőket, miután járókelők észrevették, hogy az egyik parkoló kocsiba egy 1 és egy 3 éves fiút bezártak. A gyerekek több mint fél órát töltöttek a felforrósodott autóban. Mire a mentők és a rendőrök a helyszínre értek, előkerült a gyerekek anyja is, így végül nem kellett feltörni a kocsit.

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnöke, Gesztes Éva elmondta, a mentők a hőkimerülés állapotában találták a gyerekeket, nagyon magas volt a testhőmérsékletük, ahogy a légzés- és a pulzusszámuk is. A friss levegőn javult az állapotuk, de megfigyelésre kórházba szállították őket. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

A héten Székesfehérváron is történt egy hasonló eset. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság számolt be arról, hogy egy anyuka kért segítséget a 112-es segélyhívó számon, mert a picivel több mint egyéves gyereke bennragadt az autóban, mivel lezárt a jármű központi zárja. A kiérkező járőrök az autó bal hátsó ablakát betörték, és a kislányt sérülésmentesen kimentették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!