3 évre börtönbe megy az a részegen menekülő püspökladányi sofőr, aki megharapta egy rendőr ujját

2024. június 20. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen három év börtönre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a püspökladányi férfit, aki részegen vezetett, elmenekült, majd megharapta a vele szemben intézkedő rendőrt még 2022 szeptemberében. Korábban részletesen írtunk az akciófilmbe illő menekülésről, aminek során amikor az ittas sofőr kiszúrta a rendőrautót, a gázba taposott, mire a rendőrök a nyomába eredtek, egy kilométeren át üldözték az ittas sofőrt, aki egészen hazáig menekült, majd berohant a házba, és magára zárta a nappalit. Az ajtót a rendőrök megpróbálták benyomni, de a férfi egészen addig ellentartott, amíg anyja azt nem mondta neki, hogy most már elég legyen.

A férfi elengedte az ajtót, és hirtelen a hűtőhöz futott, kivett egy dobozos sört, és megitta azt. A történet java csak most jött: a férfi ellenállt az ellene intézkedő rendőröknek: karjait ökölbe szorította, azokat a mellkasa alá húzta,

majd megharapta az egyik rendőr ujját, azon nyílt sebbel járó, 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott.

A Püspökladányi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak és ittas vezetés miatt februárban már 3 év hat hónapra ítélte a férfit, de az ítélet nem volt jogerős, mert az ügyészség súlyosítást, a vádlott és védőügyvédje pedig enyhítést kért.

A most meghozott, jogerős másodfokú ítélettel a Debreceni Törvényszék 3 évre enyhítette a férfi büntetését, mert az eljárás ideje alatt már 1,5 évet töltött kényszerintézkedés hatálya alatt. A férfit emellett 3 évre eltiltották a közügyektől, és többet nem vezethet autót közúton.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!