Vádat emeltek a volt pécsi rendőr ellen, aki három bankot rabolt ki

2024. június 18. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség – részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett – rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja az egykori pécsi nyomozót, aki 2019 és 2021 között három bankfiókot rabolt ki – derül ki az ügyészség közleményéből.

A vádirat szerint az ötvenes éveiben járó férfi 2006-tól rendszeresen szerencsejátékozott. Hamar adósságokba verte magát, emiatt először magánszemélyektől kért kölcsön, majd elhatározta, hogy pénzintézetek kirablásával fog pénzt szerezni.

A férfi 2019 novemberében magát orvosi maszkkal és napszemüveggel álcázva egy pécsi bankban papírlapra írt üzenetben fenyegette meg az alkalmazottakat azt állítva, hogy fegyver van nála, amelynek hatására a pénztáros mintegy kétmillió forintot adott át neki.

2020 májusában az akkor még rendőrként dolgozó férfi, ismét maszkban, fekete keretes szemüveget viselve ugyanabban a bankfiókban egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az alkalmazottakra és arra kényszerítette őket, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át neki. A férfi ez alkalommal közel hatmillió forintot szerzett meg.

2021 augusztusában a férfi kalapban, – arcát a korábbiakhoz hasonlóan eltakarva – bement egy budapesti bankfiókba, ahol a jelenlévő alkalmazottakkal egy papírlapra írt üzenetben közölte, hogy „ez egy bankrablás”, és egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve őket a pénztárban levő három és fél millió forint készpénz átadását követelte, majd a dolgozókat az egyik irodába zárta.

A férfi a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe is többször belépett jogosulatlanul, figyelemmel kísérte az általa elkövetett rablás miatt indult egyik nyomozás adatait, valamint egyik ismerőse kérésére az adatbázisból információkat szerzett egy gépkocsiról.

A férfit 2022 áprilisában vették őrizetbe, a gyanúsítása után felmentették a szolgálat alól. A kihallgatásán a 2020-as bankrablás elkövetését beismerte.

A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsának benyújtott vádiratában az ügyészség fegyházbüntetést és a fenyegetéssel megszerzett közel tizenegy és fél millió forintnak megfelelő összegű vagyonelkobzást indítványozott az eljárás kezdete óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

Az ügyben pénteken lesz előkészítő ülés a bíróságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!