Kettőből egy bankrablást beismert a szerdán elfogott pécsi rendőr

2022. április 28. – 11:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Beismerte egy pécsi bankfiók kirablását a rendőr, akit szerdán vettek őrizetbe – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. A férfit, aki a gazdasági osztályon dolgozott, kétrendbeli rablással, hivatali visszaéléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel gyanúsítottak meg.

A közölt adatok szerint a férfi 2020. május 12-én, 15 óra körül ment be egy pécsi bankfiókba, majd egy pisztolyt – vagy annak látszó tárgyat – előrántva megfenyegette az alkalmazottakat, hogy adják át a kasszában levő pénzt. Ezzel nagyjából 5,7 millió forintot zsákmányolt, majd elmenekült.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A rablás után még 2020 novemberében belépett a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe, ahol hatáskörét túllépve célirányosan rákeresett a rablás miatt indult eljárás ügyiratára, és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról.

A férfi ráadásul az elfogása előtt a szolgálati pisztolyát, illetve az ahhoz rendszeresített 6 darab lőszert is kivitte engedély nélkül a szolgálati helyéről, hogy a birtokában tartsa azt. A tájékoztatás szerint a gyanúsított beismerte ezeknek a bűncselekményeknek az elkövetését.

A főügyészség tudatta azt is, a megalapozott gyanú szerint a férfi 2019 novemberében is követett el rablást ugyanabban a bankban, de a kihallgatásán ezt nem, csak a 2020-as rablást ismerte be.

Frissítés 2022.04.29. 12.40: A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa pénteken elrendelte a gyanúsított letartóztatását – válaszolta a Központi Nyomozó Főügyészség a Telex kérdésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!