A párbeszédes Szabó Tímea szerint érvényesnek vettek egy Vitézy Alexandra-rajzos szavazatot, de az NVI szerint a szavazólap érvénytelen

2024. június 17. – 10:38

Másolás

Vágólapra másolva

„Ezen a szavazólapon a Választási Bizottság elfogadta az alábbit Vitézyre leadott érvényes szavazatnak, miközben pontosan tudjuk, hogy ez a szavazó nem Vitézyre akart szavazni” – írta Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek képviselője vasárnap egy Facebook-posztban, amihez egy szavazólapot mellékelt.

A fotón egy tollal rajzolt női fej látszik, mellé pedig ezt írták egy szmájli kíséretében: „Vitézy Alexandra”. Szabó Tímea posztjában azt írta, hogy gratulál az „Ungár-Vitézy párosnak, hogy a Fidesszel együtt így összemocskolták a budapesti választást!”. A szavazólapról készült fotóról az nem derül ki, hogy hova húzta az ikszet a szavazó.

A poszt miatt megkerestük a Nemzeti Választási Irodát, hogy a szavazólapot valóban elfogadták-e, erre az alábbi választ kaptuk:

A kérdéses szavazólapot a Nemzeti Választási Bizottság érvénytelennek fogadta el.

Az NVB pénteken nyilvánosan újraszámolta a június 9-én a főpolgármester-jelöltekre leadott érvénytelen szavazatokat, és végül arra jutott, hogy a Budapest vezetéséért indult választást Karácsony Gergely nyerte 41 szavazattal. Az újraszámlálást a Telexen élőben követtük végig, cikkünket itt olvashatja el újra, összefoglaló videónkat pedig itt nézheti meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!