Rugdostak és fojtogattak egy elsős kislányt az osztálytársai egy szombathelyi iskolában

2024. június 17. – 14:39

Másolás

Vágólapra másolva

Egy első osztályos kislányt rendszeresen bántalmazott három kislány osztálytársa a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában. A gyerekek a társukat csúfolták, lökdösték, és elvették az ennivalóját. De előfordult az is, hogy gyomorszájon vágták a mosdóban, megrugdosták, egy alkalommal pedig egyikük fojtogatta is. Az esetről a Nyugat.hu számolt be részéletesen.

A kislány a fojtogatás után kórházba is került, de a rugdosás után is jártak vele a szülők a szombathelyi kórház sürgősségi osztályán, mert bordazúzódása lett. A szülők a következő tanévtől másik intézménybe íratják a gyereküket.

A Nyugat.hu azt írta, a közelmúltban kaptak egy levelet egy szülőtől, amelyből a fentieken kívül az is kiderült, hogy vannak gyerekek, akik félnek iskolába menni, mert az egyik tanító is gyakran kiabál velük, sok a veszekedés a tanulók között, és tartanak attól, hogy őket is bántani fogják. A bántalmazott kislány édesanyja nem szeretett volna beszélni az ügyről, de a levélben leírtakat megerősítette a lapnak.

A kislány legtöbbször nem is merte elmondani a szüleinek, hogy mit tettek vele. A lap szerint az amúgy is visszahúzódó, félénk kislányt nagyon megviselték a történtek, a szorongása testi tünetekben is jelentkezett: fájt a gyomra, hányt és hasmenése volt, jelenleg is pszichológushoz jár. A szülők először beszéltek a bántalmazó gyerekek szüleivel, majd az osztályfőnökkel és az igazgatóval is, utóbbiak kérték a Család- és Gyermekjóléti Központ segítségét, akik bekapcsolódtak az ügybe.

Kérdéseket küldtünk a Gothard Jenő Általános Iskola vezetőjének azzal kapcsolatban, hogyan sikerült rendezni a konfliktusokat, Nagyné Tancsics Ildikó igazgató válaszában azt írta, az adott osztályban az érintett tanulók közötti konfliktus rendezése a szülők és a gyermekjóléti szolgálat bevonásával folyamatban van. Arról nincs tudomása, hogy a konfliktusban érintett tanulókon kívül más tanulók szülei iskolaváltásban gondolkodnának, a szülők túlnyomó többsége pedig kiáll az iskola pedagógiai munkája mellett. Az ügy kapcsán bántalmazó pedagógus gyanúja nem merült fel.

A Nyugat.hu-nak a Szombathelyi Tankerületi Központot szakmai vezetője, Takácsné dr. Pálhegyi Beáta nyilatkozott, ő is azt írta: a kialakult helyzet rendezése érdekében az iskola vezetői többször találkoztak az érintett szülőkkel, és értesítették a gyermekjóléti szolgálatot is, emellett az osztályfőnök folyamatosan tájékoztatta az iskola vezetőségét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!