Paks új, ellenzéki polgármestere szerint szükség van Paks II.-re

2024. június 14. – 07:04

Másolás

Vágólapra másolva

„A Paks II. beruházás a város jövőjét jelenti. A paksiak szeretik, hogy Pakson van az atomerőmű, mert ennek nagyon sok előnyét élvezték idáig. A költségvetésén meglátszik, hogy egy ilyen nagy erőmű van a városunkban” – mondta Heringes Anita, Paks új, ellenzéki polgármestere az Rtl.hu-nak adott interjújában.

Heringes hozzátette, hogy szükség van Paks II.-re, mert szerinte egy stabil erőmű a gazdaság alapját tudja biztosítani. „Arra az energiára, amit itt termelnek, az egész országnak szüksége van, és abban biztos vagyok, hogy a paksiak ezt biztonságosan, stabilan, jól fogják tudni működtetni.”

Paks városának 26 év után lesz először olyan polgármestere, aki nem a Fidesz–KDNP színeiben indult. A Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) jelöltje 47,96 százalékkal győzött a fideszes Szabó Péter ellen, aki 2017 óta vezeti a várost.

A megválasztott polgármester arról beszélt, hogy a város egyelőre nincs felkészülve mindarra, amivel a Paks II. beruházás jár majd: a több ezer vendégmunkás érkezésére, az ellátásukra, az elszállásolásukra. Szerinte a város lakóinak nem lesz problémájuk a sok nációból és különböző életkörülményekből jövő emberekkel, de az infrastrukturális fejlesztéshez a kormányzatnak komoly támogatást kell nyújtani a városnak. „A város és a térség fejlesztése nélkül a Paks II. beruházás igencsak nehezen volna megvalósítható, számomra egyértelmű, hogy ehhez szüksége van a kormányzatnak Paksra” – tette hozzá Heringes.

A megválasztott polgármester szerint az öt évvel ezelőtt megalapított PDF-nél lefektették azt az alapelvet, hogy nagypolitikával nem foglalkoznak majd, egyesületükben vannak jobboldali és baloldali emberek is. Heringes korábban az MSZP országgyűlési képviselője volt, most azt mondta, mióta nem tagja a pártnak, ugyanolyan baloldali ember maradt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!