Borkai Zsolt szerint a győriek vasárnap rehabilitálták

2024. június 14. – 12:02

Másolás

Vágólapra másolva

„A helyzet az az, hogyha a mostani önkormányos választást nézzük, az összes induló polgármesterjelölt közül egyetlen egy ember volt, aki civil ember volt, (...) és azt úgy hívják, hogy Borkai Zsolt”

– mondta Győr egykori polgármestere a hvg360-nak adott interjújában. A vasárnapi önkormányzati választáson az adriai jachtos-videó kiszivárgásába belebukó politikus 27 százalékot szerzett polgármester-jelöltként.

A kérdésre, hogy akkor most revansot vett-e, azt válaszolta: nem revansot vett, hanem a győriek rehabilitálták.

„Kifejezték azt a véleményüket ezzel a 16 ezer szavazattal, hogy az a 13 év, amíg én polgármester voltam, az nem veszett kárba ebben a városban”

– mondta Borkai Zsolt

Borkai elárulta, hogy beül majd a közgyűlésbe is, és Pintér Bence polgármester mindenben, ami a város fejlődését szolgálja, maximálisan számíthatnak majd az ő „13 éves tapasztalatára”. A Tiszta Szívvel a Városért egyesület színeiben induló Pintérnek a közgyűlésben nem lesz többsége, masszív fideszes ellenszélben kell majd dolgoznia. De Borkai hangsúlyozta, hogy nem a pozícióra hajt nála, de

„lehetne akár kapocs a többségben lévő Fidesz és közte”.

Hiszen még mindig jó pár olyan fideszes képviselő ült bent a közgyűlésben, akik még az ő „szárnyai alatt nevelkedtek”.

A kérdésre, hogy miért mondhatta Orbán Viktor, hogy azért vesztették el Győrt, mert utolérte a Fideszt a Borkai-ügy, a politikus azt válaszolta, a miniszterelnök csak egy dologra gondolhatott.

„Arra, hogy nem rendezte a Fidesz és a köztem lévő megállapodást a párt az elmúlt 5 évben. Hiszen megállapodás kötöttünk annak idején, amikor effektíve lemondattak.”

Borkai szerint a megállapodás arról szólt, hogy rehabilitálja őt a Fidesz, „a balhé után”, és hogy békén hagyják a családját. Ehelyett szerinte nem ez történt, és a Fidesz sok volt fideszes, és volt KDNP-s embert hagyott az út szélén. Szerinte tehát az eddigi fideszes polgármester, Dézsi Csaba nem azért veszítette el a választást, mert ő elindult, Dézsi ezt csak magának köszönheti, és ehhez segítséget nyújtott neki a Fidesz is, „hiszen a győriek sikoltottak már évekkel ezelőtt, hogy nem jó az irány”. És ennek az egyedüli okozója a polgármester volt.

Amikor rátértek az Audi-földek ügyére, Borkai hazugságnak és rágalomnak nevezte a vádakat.

„Teljesen komoly nyomozás folyt, lezárták, semmiféle bűncselekmény nem történt”

– mondta, és kifejtette, hogy soha nem volt az önkormányzaté a föld, így pedig át sem játszhatták azt az Audinak. A politikus ezután még hosszasan vitatkozott a hvg újságírójával, szerinte az csak a földügyet mantrázz, de folyamatosan csúsztat.

Borkai Zsolt azt is elárulta, azáltal, hogy ő kikerült a Fideszből, az ebből a körből származó barátai 90 százalékát elvesztette, ami abból fakad, hogy ezek csak érdekbarátságok voltak. „Jól éreztük magunkat egymással akkor, aztán valamiért… Az érdekbarátságot úgy értem, hogy az a szituáció az, ugye, azokról van elsősorban szó, akik a hajón voltak. Ők voltak a barátaim, de ez szétzilálta a társaságot. És aki az igazi barátom volt, akkor így visszagondolva, ő maradt mellettem, Rákosfalvy Zoltán” – fogalmazott Borkai Zsolt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!