Rogán: Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva alaptalan dolgokat állított

2024. június 13. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva alaptalan dolgokat állított” – mondta Rogán Antal a 444.hu-nak adott interjúban, aminek egy rövid részletét idézték. A minisztert arról kérdezték, hogy miért mondhatta Varga Judit a Magyar Péter által bemutatott hangfelvételen, hogy az ő embereik belenyúltak ügyészségi dokumentumokba.

Rogán megismételte Varga indoklását: „De megkérdeztem erről utána, és azt mondta, hogy értsem meg, abban a szituációban már bármit elmondott volna, csak hogy szabaduljon a férjétől. Én ezt a magyarázatot elfogadom, főleg utólag, sok dolog ismeretében, amit a volt férjéről tudni kell” – fogalmazott a miniszter.

Előkerült a hangfelvétel is, amiben Schadl-ügy nyomozati anyaga szerint egy Grécs László nevű orvos arról beszélt, hogy 35 éves nagy üzletről beszélgetett „Tónival, Barbarával és Ádámmal”. Erre azt mondta Rogán, hogy az ő lelkiismerete nyugodt, „nem vettem részt ilyen beszélgetésben” – mondta. Magyarázata szerint alaptalanul hivatkoztak rá. Pedig maga Fürcht Pál főügyész is elismerte: tudják, ki az a Tóni, Barbara és Ádám. „Azok, akikről önök is tudnak” – mondta korábban.

„Amióta felügyelem a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat, van módom látni, hogy hányan hivatkoznak rám és másokra olyan emberek, akik azt sem tudom, hogy kicsodák” – mondta a miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!