Az ifjabbik Donald Trumpot fogadta Orbán a Karmelitában

2024. június 13. – 14:40

Az ifjabbik Donald Trumpot fogadta Orbán a Karmelitában
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja ifjabb Donald Trump üzletembert, a korábbi amerikai elnök fiát a Karmelitában – Fotó: Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Másolás

Vágólapra másolva

„Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelitában fogadta ifjabb Donald Trump üzletembert, a korábbi amerikai elnök fiát” – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Donald Trump Jr. és a magyar miniszterelnök a magyar–amerikai kapcsolatok jövőjéről, az illegális migrációról és az orosz–ukrán háborút lezáró „béketeremtési lehetőségekről” beszélgetett – közölte Havasi. Ifjabb Donald Trumpot a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) hívta Magyarországra. Trump a BKIK és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) együttműködése keretében ellátogat az MCC-be, ahol az intézmény vezetőivel és hallgatókkal is találkozik zárt körben.

Orbán Viktor az idősebb Donald Trumpról rendszeresen úgy beszél, hogy az ő novemberi újraválasztása hozhatja el a békét az oroszok és az ukránok között. A június elejei Békemeneten például arról beszélt, hogy ősszel szerinte Amerikában is nyerhet a béke – utalt ezzel Trump esetleges győzelmére –, így létrehozhatnak egy „transzatlanti békekoalíciót”. „Tavasszal még kisebbségben voltunk, ősszel többségbe kerülhetünk az egész világban” – mondta.

Pár éve egyébként eljárás indult a Trump Organisation pénzügyei miatt. A csalás a vád szerint a Trump és gyerekei által vezetett cégek minden részét érintette, beleértve annak ingatlanjait és golfpályáit is. A kereset szerint a Trump Organization megtévesztette a hitelezőket, a biztosítókat és az adóhatóságokat azzal, hogy félrevezető értékelésekkel próbálta megemelni ingatlanjai értékét. A per vádlottjaként Trump mellett ott voltak gyermekei is, Donald Trump Jr., Eric Trump és Ivanka Trump. A céget végül 2023 januárjában 1,6 millió dolláros pénzbüntetésre ítélték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!