Herczeg Zoltán beismerte volna bűnösségét, de a másik vádlott egy súlyosabb ügyet is ráhúzna

2024. június 13. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön tartották Herczeg Zoltán divattervező kábítószerügyének előkészítő ülését. Herczeg beismerte volna a bűnösségét kábítószer-birtoklás ügyében, amivel az ügy elvileg lezárulhatott volna, de a bíróság bizonyos részletek miatt ragaszkodik ahhoz, hogy az később tárgyalással folytatódjon – írja a Blikk.

A lap szerint egy nem várt fordulat is történt a csütörtöki ülésen. Herczeget egy bizonyos F. Józseffel együtt vádolják, a vádirat szerint Herczeg F.-től vásárolt füvet. Herczeget emiatt kábítószer-birtoklással, míg F. Józsefet kábítószer-kereskedelemmel vádolják, utóbbi értelemszerűen súlyosabb bűncselekmény.

F. József az előkészítő ülésen nem ismerte be a vádakat, és azt állította, nem ő adott el Herczegnek drogot, hanem ő vásárolt Herczegtől. Vagyis azt szeretné, ha őt vádolnák a kevésbé súlyos bűncselekménnyel, és Herczeget a kábítószer-kereskedelemmel, ami súlyosabb.

Herczeg az ügyvédje szerint remélte, hogy a mai előkészítő ülésen beismerése után felfüggesztett börtönbüntetésre ítélik, és lezárják az ügyét. A bíróság szerint az ügy bizonyos részleteit tisztázni kell, így tárgyalást fognak tartani.

Herczegre 2 év 8 hónap letöltendőt kért az ügyészség. Korábban 182 napot töltött előzetes letartóztatásban, mielőtt házi őrizetbe engedték volna. Kiengedése után a következő interjút készítettük vele:

Frissítés 2024.06.14. 08:08:

Cikkünkben korábban azt írtuk, hogy a vádirat szerint Herczeg F.-től kokaint is vásárolt. A tévesztésért elnézést kérünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!