Bayer Zsolt: A Tisza agresszív vezetője a budi mellett égő csipkebokor

2024. június 11. – 08:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz tulajdonképpen megnyerte a június 9-i választásokat, mindegy, ki mit mond vagy elemezget – nagyjából ez a mondandója Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkének. Nehezményezi benne, hogy ugyan a Fidesz a negyedik kétharmados kormányzása félidejében, háborús időkben, rekordinfláció, egy „úgynevezett kegyelmi ügy s az abból kinövesztett kegyelmi botrány” után is 200 ezer szavazattal többet kapott, az „összes” azt írja róla: vesztett, megtorpant. Az összest aztán nem nevezi meg, csak egyszer a 444-et, de valószínűleg a független sajtóra próbál utalgatni vele.

Bayer azt is megjegyzi, hogy ha „a vasárnapi választás parlamenti választás lett volna, ugyanez az eredmény egy ötödik kétharmadot ért volna”, csak azt felejti el megemlíteni, hogy az európai parlamenti választáson 44,61 százalékos eredmény például csak azért érhetne kétharmadot, mert a kormánypárt saját maga felé billentette a mérleget a választási törvény módosításánál. Európai parlamenti választáson még soha nem szerepelt ilyen rosszul a Fidesz, és 2010 óta nem volt olyan, hogy egy ellenzéki erő egyedül 15 százalékpontnyira közelítette meg a Fideszt egy országos listás választáson.

„Na most egészen más a helyzet, amennyiben ellenzék vagy”, írta Bayer, és megint csípőből drogos agyhalottazta Kovács Gergelyt, akit a XII. kerületben választottak meg. „Ebben az esetben tulajdonképpen mindig győzöl. Egy drogos agyhalott vagy valami viccpárt élén, és megnyersz egy kerületet Budán? Áttörés! Csak el ne felejtsem majd megfejteni valamikor, hogy Budapest egyik leggazdagabb kerületének jól szituált lakói mégis mire gondoltak, amikor egy drogos agyhalottat küldtek a polgármesteri székbe? És vajon most mire számítanak?” – írta.

Szerinte Győrben sincs baj, mert ha egy városban „a közgyűlésben abszolút többséghez juttatták a Fideszt”, csak a polgármestert váltották le, akkor ott tulajdonképpen a polgármesterrel van baj, nem a Fidesszel, úgyhogy ez is rendben van.

Persze kitért a Tisza Pártra is, azt írta: „ha akad egy ellenzéki erő, amelyik a semmiből jön és eljut harminc százalékig, az pedig maga a totális, az elsöprő, a gigászi győzelem”. Magyar Pétert a Tisza agresszív vezetőjének hívja, és a budi mellett égő csipkebokorhoz hasonlítja, „ahová enyhülni járnak a tizennyolc éve szorulásos ellenzékiek”. Szerinte ennek most vége, „most majd mondani kell valamit a tüntetések és eredményvárók veretesen üres, ostoba, s legfőképpen hazug lózungjai helyett”, és majd most kiderül, hogy „a legendásan integratív személyiségű új messiás miképpen fogja összetartani az egészet, s hogyan gyűjt majd szövetségeseket”.

Bayer 2026-ra már előre ötödik kétharmadot vizionál a Fidesznek. „De semmi baj, mert mi, a propagandisták majd azt is eladjuk győzelemnek. Míg ez a sok-sok furfangos és csavaros eszű és legyőzhetetlen ellenzéki meg a sajtójuk könyörtelenül átlát rajtunk” – írja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!