Vitézy: A főpolgármester-választás hivatalos végeredményét még mindig nem tudjuk

2024. június 10. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Egy dolgot szeretnék előre leszögezni: ha minden nyitott kérdést tisztáztunk, ha minden beérkező gyanút megvizsgáltunk, és az a végeredmény születik, hogy Karácsony Gergely nyerte ezt a választást akár csak egy szavazattal is, akkor természetesen gratulálok neki, és a programom mentén, konstruktívan fogjuk képviselni a budapestieket a Fővárosi Közgyűlésben” – írta Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelölje Facebook-oldalán hétfőn kora délután.

Karácsony Gergely, a DK–MSZP–Párbeszéd és a Momentum jelöltje mindössze 324 szavazattal végzett Vitézy Dávid előtt a főpolgármester-választáson. Vitézy emiatt már vasárnap este jelezte, hogy szükség lenne a szavazatok újraszámolására.

Vitézy hétfői posztjában is azt írta, hogy a hivatalos végeredményt még mindig nem tudjuk. Rengeteg a nyitott kérdés és a gyanú. Ez azért is van így szerinte, mert 24 592 érvénytelen szavazat volt ezen a választáson, ami rekord. A már birtokukba lévő információk alapján egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel. Ráadásul pont ezekben a kerületben kiugró volt az érvénytelen szavazatok aránya.

Vitézy azt írja:

„Kérem a Fővárosi Választási Irodát, hogy a jogorvoslatok lezárultáig minden szavazatot, jegyzőkönyvet és urnát őrizzenek meg, minden befolyási kísérletet akadályozzanak meg, és tegyék lehetővé, hogy minden budapesti számára megnyugtató módon tudjon zárulni ez a rendkívül szoros főpolgármester-választás.”

Posztját azzal zárja, hogy mindezt Karácsony Gergely főpolgármesternek szerette volna közvetlenül elmondani, de ő telefonhívásait nem fogadja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!