Cseh Katalin: Most más színterekre helyeződhet át a harc a szabadabb és emberséges Magyarországért

2024. június 10. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

„Most más színterekre helyeződhet át a harc a szabadabb és emberséges Magyarországért” – mondta Cseh Katalin, a Momentum eddigi EP-képviselője a 24.hu-nak. Szerinte ezen a választáson láthatóvá vált, hogy kiépítettek egy erős és összetartó politikai közösséget a magyar önkormányzatokban mind Budapesten, mind vidéken és egészen kis településeken is tudott bővülni a Momentum. Szerinte azt sikerült bebizonyítani, hogy a liberális gondolatra igenis országszerte van fogadókészség.

„Bebizonyosodott, hogy a szabadságjogok, női jogok és kisebbségi jogok iránti elkötelezettség emberi minimum és abszolút érték” – mondta Cseh Katalin. Szerinte ezek után egy ilyen szabadsághiányos országban mindenképp folytatniuk kell a harcot ezekért az értékekért, főleg, mert nem biztos, hogy az a jó az országnak, ha a következőkben kizárólag két jobboldali párt küzd a hatalomért.

Hétfő délelőtt a Momentum belső fórumán Donáth Anna bejelentette, hogy lemond a párt éléről, miután egy EP-mandátumot sem szereztek vasárnap. Távozott a teljes elnökség. „Az európai parlamenti eredményünk kudarc – még akkor is, ha úgy érzem, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig a mi európai parlamenti munkánkra mondtak nemet” – írta bejegyzésében a Momentum elnöke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!