Sulyok Tamás: Bízom abban, hogy a jövőben egymás kölcsönös tisztelete és a belátás képessége is segít bennünket

Sulyok Tamás: Bízom abban, hogy a jövőben egymás kölcsönös tisztelete és a belátás képessége is segít bennünket
Sulyok Tamás köztársasági elnök sajtótájékoztatója egy televízión a Fidesz-KDNP választási eredményváró rendezvényén – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Sulyok Tamás köztársasági elnök a Nemzeti Választási Iroda székházában tartott rövid sajtótájékoztatót. Sulyok először megköszönte mindenkinek, aki részt vett a választásokon, hogy élt a szavazati jogával. Azt mondta, szavazataikban a választók demokratikus akarata fejeződik ki, ez az alapja alkotmányos rendünknek és az európai jogrendnek egyaránt.

Az államfő megköszönte a választási iroda munkatársainak és mindenki áldozatos munkáját, aki a választás lebonyolításában részt vett, majd a beszédét azzal zárta: „Bízom abban, hogy a jövőbeli mindennapjainkban egymás kölcsönös tisztelete és megbecsülése mellett a belátás képessége is segít bennünket abban, hogy külön-külön és együtt is minden tőlünk telhetőt megtegyünk az európai és a hazai, a regionális és a helyi, a nemzeti és a nemzetiségi tradicionális értékeink védelmében.”

A köztársasági elnök vasárnap, a feleségével együtt Szegeden adta le a szavazatát. Rövid nyilatkozatában megköszönte azoknak, akik ma elmennek választani, és azt mondta, „ha a demokratikus akaratképződés megvalósul ma, akkor itt, Magyarországon és az egész Európai Unióban nyugodtak lehetünk”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!