Spanyolul igazítják el a menekülteket, kire szavazzanak, az I. kerületi polgármester feljelent

2024. június 8. – 22:40

Másolás

Vágólapra másolva

Hangfelvétel jutott el a Mércéhez, amin spanyolul magyarázzák állítólag venezuelai menekülteknek, hogyan és hova szavazzanak. A felvétel miatt Váradiné Naszályi Márta I. kerületi polgármester (és jelölt) feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen ismeretlen tettesek ellen.

Korábban röppent fel a hír, hogy 840 ember van bejelentkeztetve a Máltai Szeretetszolgálat 77 fős Fő utcai idősotthonába, közülük V. Naszályi szerint 250 fő az utóbbi hónapban jelentkezett be. Az ellenzéki polgármester emlékeztetett rá, hogy legutóbb 121 szavazattal verte csak meg fideszes ellenfelét.

V. Naszályi a Fideszt gyanítja a háttérben, hogy a kormánypárt telepített be ukrajnai és venezuelai menekülteket a választás befolyásolására. Böröcz László várkerületi fideszes polgármesterjelölt így reagált V. Naszályi szavaira az RTL-nek:

„Elítéljük V. Naszályi Márta színvonaltalan uszítását a diktatúrából menekült honfitársainkkal szemben.”

Az I. kerületbe bejelentett venezuelaiak helyzetéről mi is írtunk, egy az ő helyzetüket közelről ismerő forrásunk szerint a menekült venezuelaiak nem követik a magyar közéletet, így kizártnak tartja, hogy szavazni akarjanak a választáson.

A regnáló polgármester szerint más választókörzetekben is történtek „betelepítések”, amit a Mérce szerint az ő spanyol nyelvű hangfelvételük is alátámaszt. Itt a beszélő az I. kerületi vezetőségnek hálálkodik, majd jelzi, hogy a Fideszre és Böröczre kell szavazni vasárnap. Hogy micsoda öldöklő harc zajlik a Várkerületért, arról korábbi cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!