Ungár Péter szerint távoznia kell a közéletből Márki-Zay Péternek, aki vállalhatatlanul beszélt Vitézy Dávid magánéletéről

2024. június 8. – 12:11

Ungár Péter szerint távoznia kell a közéletből Márki-Zay Péternek, aki vállalhatatlanul beszélt Vitézy Dávid magánéletéről
Vitézy Dávid és Ungár Péter sajtótájékoztatónt tart a Blaha Lujza téren 2024. június 3-án.Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Ungár Péter, az LMP társelnöke futóbolondnak nevezte Márki-Zay Pétert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnökét, és felszólította hogy távozzon a közéletből. Márki-Zay Péter június 7-én az ATV Voks című műsorában vendégeskedett, ahol arról értekezett, hogy ünnepeljük meg azt, hogy a Fidesz visszatalált liberális gyökereihez, és most először egy nyíltan meleg főpolgármester-jelöltet támogat. Majd a gondolatmenetét azzal folytatta, hogy felemlegette Orbán Viktor Soros-ösztöndíját, hogy a kormányfő minden gyermekét zsidó névvel látta el, és Iványi Gábor adta össze a feleségével, és ő keresztelte meg a gyerekeket.

Majd a kijelentését még egyszer megismételte, mire Szöllősi Györgyi, a riporter azzal keverte le, hogy „valószínűleg nem ez volt a legfontosabb szempont, vagy ezt nem tudjuk”, és a közbevetés után témát váltott. A videórészlet alatt az ATV azóta ki is írta, hogy az elhangzottak nem a csatorna véleményét tükrözik.

Ungár Péter szerint

Vitézy Dávid nem a Fidesz jelöltje, a magánélethez senkinek semmi köze nincs.

Majd így folytatta:

„Arra pedig Márki-Zay Péter minden ámokfutásánál érdemes emlékezni, hogy belőle Karácsony Gergely csinált miniszterelnök-jelöltet. Azért, hogy ne az a Dobrev Klára legyen, akivel most közös plakáton szerepel. A politika pedig akkor lesz jobb Magyarországon, amikor az ennyire rossz döntéseknek következménye van. Márki-Zay Pétert Karácsony Gergely szabadította az országra, ezért kell főpolgármestert is váltanunk holnap!”

Ungár arra nem tért ki, hogy pártja, az LMP az ellenzéki előválasztás eredményéhez tartva magát, ugyanúgy támogatta Márki-Zay Pétert miniszterelnök-jelöltként, mint az egyesült ellenzék többi pártja. Az előválasztáson az LMP által támogatott miniszterelnök-jelölt egyébként épp Karácsony Gergely volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!