Karácsony Gergely átragasztotta Vitézy Dávid plakátját

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon közölt egy videót. Ebben egy Vitézy Dávid mellett kampányoló plakátra ráragaszt egy matricát, amiben ez áll:

Vitézyvel a Fidesz át akar verni. Ne hagyd!

Karácsony Gergely nagyjából szimmetrikusan vetélytársa nyakát és vállait ragasztja le, majd elégedetten konstatálja az akciót.

Az Andrássy utat is hasonló plakátok lepték el, vélhetően a Magyar Péter demonstrációjára érkezőket célozta meg a kampánycsapat.

Plakát az Andrássy úton. Fotó: Lengyel-Szabó Péter / Telex
Plakát az Andrássy úton. Fotó: Lengyel-Szabó Péter / Telex

Mint ismeretes, a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben két jelöltnek van reális esélye, Karácsony Gergely regnáló polgármesternek és Vitézy Dávidnak. Utóbbi azzal a középutas üzenettel lépett porondra, hogy elég volt a Lázár János dominálta fideszes Budapest-politikából, de elég volt a Karácsony Gergely féle nagypolitikai siránkozásból is.

A választási kampány finiséig úgy tűnt, hogy a Fidesznek is lesz fővárosi jelöltje, Szentkirályi Alexandra személyében. Amikor ő, mindössze két nappal a választás előtt visszalépett, a történtekre két magyarázat maradt. Vitézy Dávid szerint a Fidesz és Szentkirályi Alexandra belátta, hogy nem lenne esélye, a harmadik hely kínos lett volna, így bárminemű egyeztetés nélkül, visszalépett.

Karácsony Gergely azonban úgy vélekedett, hogy mindvégig létezett egy mesterterv és a Fidesz eredetileg is Vitézy Dáviddal szerette volna megverni a főpolgármestert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!