Kilép az LMP-ből az országos elnökség egyik tagja

2024. június 7. – 17:22

Másolás

Vágólapra másolva

„MAI NAP KILÉPEK AZ LMP-BŐL. Fájó szívvel és hosszú vívódás után hozom meg ezt a döntést. Régóta érlelődik bennem, hogy azokat az értékeket, amelyek hatékonyabb képviseletének érdekében beléptem a »Lehet Más a Politika« nevű szervezetbe már nem tudom tovább ennek a pártnak a tagjai között képviselni” – írta péntek délután a Facebook-oldalán Szendefy Mária, az LMP országos elnökségi tagja.

A politikus szerint sem az LMP, sem a többi parlamenti párt nem került közelebb az alulról szerveződő demokrácia és a széleskörű választói részvétel elősegítéséhez, a társadalmi beágyazottságuk viszont leépült, a fókusz „a média, a bulvár és a megélhetési politizálás” felé ment el. Mint írta, ezért döntött úgy az LMP általa vezetett Somogy megyei területi szervezete, hogy önálló indulás vagy ellenzéki túlélőakciókban való részvétel helyett valódi civil kezdeményezések mellé áll be Kaposváron és a megyei listán is.

A kilépéséről azt írta, hogy az országos politikai tendenciákat látva döntött úgy, hogy még a választások előtt megteszi, de azt nem részletezte, hogy ez alatt pontosan mire gondol.

Néhány nappal ezelőtt egyébként Molnár Erik, az Országos Politikai Tanács egyik prominens tagja is kilépett a pártból. Ő a Facebookon arról írt, hogy nem tudott azonosulni azzal a stílussal, amit az LMP a politikai ellenfeleire használt, és azt is gondolja, hogy az LMP káros a zöldpolitikára, mert elveszi egy valódi zöld párttól a helyet. Ez a kijelentés természetesen nem a tagságra, illetve nem a tagság azon részére vonatkozik, akik bár már csak szinte nyomokban, de önzetlenül próbálnak tenni a zöld gondolatért – tette hozzá.

Kerestük az LMP-t, hogy megtudjuk, nekik adott-e részletesebb indoklást Szendefy a kilépéséről, és hogy mások is jelezték-e a kilépési szándékukat a nap folyamán. Azt is megkérdeztük a párttól, hogy Molnár Erik miért lépett ki a pártból. Ha válaszolnak, beszámolunk róla.

A cikket a megjelenés után frissítettük a pártból május végén kilépett Molnár Erik posztjával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!