Öt év börtönt kapott másodfokon a József körúti gázoló

2024. június 6. – 18:16

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi ítéletet helybenhagyva, a Fővárosi Törvényszék jogerősen 5 év börtönre ítélte azt az olasz férfit, aki 2023. február 19-én hajnalban a József körúton ittas állapotban elgázolt egy nőt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A törvényszék csütörtökön MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta, hogy a férfit ittas állapotban elkövetett, halált okozó járművezetés miatt ítélték el, és végleg eltiltották a közúti járművezetéstől.

Az elsőfokú bíróság döntését a törvényszék csak járulékos kérdésekben változtatta meg, így például pontosította a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját.

A férfi tavaly februárban ittasan, a megengedett sebességet túllépve autózott a József körúton a Blaha Lujza tér felé. Ittassága miatt elaludt és nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának és a sértettnek.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a 2023. december 13-án tartott előkészítő ülésen – a vádlott beismerése és tárgyalásról való lemondása miatt – ítéletet hirdetett, és ittas állapotban elkövetett, halált okozó járművezetés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte, és végleg eltiltotta őt a járművezetéstől is. Az ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, míg a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A vádlott a döntést tudomásul vette.

A törvényszék most megállapította, hogy a kerületi bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, a bűncselekményt helyesen minősítette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!