Halálra gázolta a megállóban a fiatal nőt a részeg olasz férfi Budapesten, majd elkezdte összeszedni a letört alkatrészeket, most elítélték

2023. december 13. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

Idén február 19-én éjjel Budapesten a VIII. kerületi Harminckettesek terénél egy olasz férfi a villamosmegállóba sodródott autójával, és elütött egy ott várakozó 23 éves magyar nőt, aki a helyszínen életét vesztette. A 41 éves F. Manuelét szerdán nem jogerősen öt év börtönre ítélték, írja a Blikk.

A vádirat szerint az olasz férfi részegen a megengedett sebességet túllépve, 94-99 kilométer/órával hajtott a József körúton a Blaha Lujza tér irányába. Elaludt a volán mögött, az autójával nem követte a forgalmi sáv vonalvezetését, ami miatt nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának és az ott tartózkodó áldozatnak, aki a villamossínekre zuhanva meghalt.

„Elismerem a bűnösségemet és lemondok a tárgyaláshoz való jogomról. Nagyon sajnálom, ami történt” – mondta a férfi szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Egy tehenésztelepen dolgozott Magyarországon, többek között fejőgépek karbantartását végezte.

Az áldozat családjának jogi képviselője szerint a férfi a baleset után kiszállt az autóból, megnézte azt, rágyújtott egy cigarettára, majd elkezdte összeszedni az alkatrészeket a földről. A kamerafelvételek alapján hat perccel a baleset után volt a legközelebb a sértetthez, de akkor sem próbált segíteni neki.

A bíróság nem jogerősen 5 év letöltendő börtönre ítélte, és örökre eltiltották a vezetéstől. Büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.

A baleset utáni állapotokról, a roncsról és a helyszínről a TikTokon terjedt egy arra járó videója:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!