250 leszaggatott ellenzéki plakátot talált a rendőrség, a Párbeszéd visszahelyezte mindet

2024. június 5. – 16:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Párbeszéd-Zöldek újra kihelyezte az I. kerületben azt a több mint kétszázötven választási plakátot, amelyekre a rendőrség bukkant rá egy IX. kerületi telepen – írja a párt közleménye.

Május 25-én értesítették az I. kerület párbeszédes polgármesterét, Váradiné Naszályi Mártát arról, hogy a IX. kerületben rendőrök választási plakátokat találtak a Fék utcában, egy vasúti kerítés melletti elhanyagolt területen. Az itt megtalált 255 darab plakát értéke több mint 1 millió forint.

A plakátok egy része az I. kerületi ellenzéki választási koalíció jelöltjeit ábrázolja, mellette egy másik kupacban a DK–MSZP–Párbeszéd európai uniós választási plakátjai voltak. A plakátokon elvágott gyorskötözőket is találtak, vagyis ezeket a plakátokat korábban kihelyezték.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, az I. kerület Helyi Választási Bizottsága pedig határozatban mondta ki, hogy az elkövetők megsértették a választási törvényt.

A visszarakott plakátokra külön felirat került: „Ez egy plakát a 250-ből, amit szervezetten leszedtek, de mi visszaraktuk!”

A BRFK IX. kerületi Rendőrkapitánysága rongálás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!