Hivatalosan is visszalépett a tetovált horogkeresztes táti független jelölt

2024. június 5. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

Június 4-én hivatalosan is visszalépett Soltysiak Edina táti független képviselőjelölt, akiről június 3-án írta meg a Telex, hogy a közösségi oldalán önkényuralmi jelképeket vagy arra tett utalásokat lehet találni.

Soltysiak a táti Együtt Közösen Tátért független szervezet listáján indult önkormányzati képviselőnek a Komárom-Esztergom vármegyei községben.

Soltysiaknak rengeteg tetoválása van, és nem rejti annyira véka alá őket: a két alkarján a „Meine Ehre heißt Treue” német kifejezés található. Ez magyarul annyit tesz, hogy a „Becsületem a hűség”, és amúgy a náci SS mottója volt. Még 2022-ben is posztolt olyan képet, amin látszik az egyik fele, de az is igaz, hogy 2020 januárjától már a másikat kitakarta egy félkaros megoldás. Az egyik lapockáján egy Hitler-portré látható, a másikon pedig egy (tükrözött) horogkereszt. A derekán a 88 és a 14 számok olvashatóak. Ezeknek a számkódoknak a neonáci világban külön jelentése van. Az első az ábécé szerint 8. betűre utal, ami a HH, azaz a „Heil Hitler” köszöntést rejti. A 14-es szám egy amerikai nacionalista fajvédő egyik írására utal, amelynek az angol eredetiben 14 szóból álló mondata így hangzik: „Biztosítanunk kell fajunk fennmaradását és a fehér gyermekek jövőjét”.

A tetoválások a közösségi médiás oldalaira feltöltött fotókon is felfedezhetők. Ez a képernyőfotó például az azóta privátra állított Instagram-profiljáról van:

Forrás: Instagram / devilscat88
Forrás: Instagram / devilscat88

Az Együtt Közösen Tátért a Telex megkeresésére azt írta, „teljes mértéken elhatárolódunk a kirekesztés és az emberek elítélése kapcsán”. Soltysiak a Telex megkereséseire először nem reagált, hétfői cikkünk megjelenése után annyit írt, visszalép a választáson való indulástól. Ez a Nemzeti Választási Adatbázis adatai alapján kedden meg is történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!