Egri városvezetés: Elutasítjuk a Fidesz módszereit, a választók nem vágóhídi barmok

2024. június 5. – 21:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az egri városvezetés szerint „botrányos módon igyekezett beleavatkozni az önkormányzati választásokba dr. Pajtók Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szabó Róbert, a megyei közgyűlés fideszes alelnöke és Habis László, a város korábbi polgármestere” – írja az Egripost.

Az ügy előzménye, hogy egy, a Partizán által nyilvánosságra hozott titkos hangfelvétel szerint a fent említett politikusok Eger város jegyzőjére akartak nyomást gyakorolni, hogy rajzolja át a választókörzeteket úgy, hogy az a Fidesznek kedvezzen. Ahogy írtuk, ez a térképek alapján sikerült is.

A hangfelvételen az is elhangzott, hogy a Fidesz adatbázisában 19 ezer emberről listázták, hogy kötődik-e a párthoz, és ha igen, akkor mennyire szorosan. Erre reagálva a városvezetés azt írta:

„Az itt élők nevében teljes mértékben elutasítjuk ezeket a módszereket, az egriek nem vágóhídi barmok, hogy osztályozzák őket. (…) Jól gondolják meg a fideszes szavazók, hogy olyan vezetőt akarnak-e választani vasárnap, aki biorobotnak, szavazógépnek, birkának nézi őket.”

A közleményben arra kérik az ellenzéki szavazókat, hogy a jövőben is tiszteljék meg őket a bizalmukkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!