Civil szervezetek közös nyilatkozatban követelik a gyerekek kihagyását a kampányból

2024. június 5. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Közös nyilatkozatot adtak aki a Magyar Pedagógiai Társaság Gyermekérdekek Szakosztálya-Korczak Munkabizottsága tagjai az „egyre erősödő és durvuló” választási kampánnyal kapcsolatban, amelyben arra hívják fel a politikai szereplők figyelmét, hogy „a gyerekek nem politikai játékszerek”.

„A gyermekek érdekében és jogaiért kiálló civil szervezetként nem nézhetjük szótlanul, hogy a siker és a győzelem érdekében lassan semmilyen eszköztől sem riadnak vissza egyes pártok és jelöltjeik. Így kerülnek újra fókuszba a gyerekek, miközben egyre védtelenebbek a közmédiából és az utcai plakátokról rájuk zúduló fenyegetettségben” – áll a közleményben.

„Ne tegyék őket politikai termékké, ne használják kampányaik során vagy fotóikon biodíszletként, ne riogassák a nevelési-oktatási intézmények közelében elhelyezett háborús és választási plakátokkal, ne manipulálják hamis vagy álhírekkel”.

A nyilatkozathoz 19 szervezet csatlakozott, többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, az Egységes Szülői Front, a Hálózat a Tanszabadsáért, az Igazgyöngy Alapítvány és a Tanítanék Mozgalom.

Arról, hogy milyen hatással lehetnek a kormány egyszavas háborús plakátjai a gyerekekre, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Nemrég két fideszes polgármesterjelöltet is elmarasztalt a Nemzeti Választási Bizottság, amiért tanítási időben gyerekekkel kampányoltak a szülők tudta nélkül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!