Napokkal a választás előtt kilépett a Fideszből a nyergesújfalui polgármester

2024. június 4. – 19:24

Másolás

Vágólapra másolva

„A nyergesújfalui Fidesz alapszervezet vezetéséről, valamint fideszes párttagságomról a mai nappal lemondtam, az erről szóló levelet elküldtem a választókerületi elnök úrnak” – mondta kedd délután a 444-nek Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu polgármestere.

A lap szerint Mihelik 2010 óta az Esztergomhoz közeli hétezres város polgármestere, legutóbb kihívó nélkül győzött. Most négyen pályáznak a posztra, köztük Mihelik is, akiről azonban már korábban kiderült, hogy függetlenként indul. Február 25-én jelezte, hogy ezúttal függetlenként indul, az akkori döntésében a lap szerint a kegyelmi ügy is közrejátszott.

Mihelik viszont úgy lett független induló, hogy a város fideszes alapszervezetét vezette. Ezzel a TASZ szerint törvényt nem sértett, de a 444 szerint Mihalik azért döntött úgy, hogy kilép a Fideszből és lemond az alapszervezet vezetéséről, hogy megelőzze a botrányt.

Ugyanis levelek születtek arról, hogy mennyire összeférhetetlen a független indulás és a fideszes alapszervezeti elnökség, és a lap szerint kering egy hangfelvétel is egy szombati fórumról, ahol a polgármester maga beszél erről.

Mihelik kedden azt mondta, nem tart attól, hogy a kormány részéről retorzió érné Nyergesújfalut a kilépése miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!