Kerékpártolvajokat fogtak a rendőrök, több száz lopott biciklit találtak egy csepeli házban

2024. június 3. – 05:30

Másolás

Vágólapra másolva

Százmillió forint értékben találtak lopott bicikliket a rendőrök egy csepeli családi házban. Az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi sorozatlopási ügyét a balatonalmádi kapitányság göngyölítette fel – számolt be erről az RTL Híradója.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Április elején egy balatonfűzfői lakóparkból elloptak egy kerékpárt, ami miatt a rendőrség nyomozást indított. Kovács Zoltán, a balatonalmádi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, az adatgyűjtés és a kamerafelvételek elemzése után egy 33 éves Komárom-Esztergom vármegyei nőre terelődött a gyanú, aki a bűncselekmény éjszakáján Balatonfűzfőn tartózkodott. A térfigyelő kamerák felvételein visszakeresték a nő autóját, és kiderült, hogy a csomagtartóban ponyvával letakart kerékpárokat szállított Budapestre.

A nőnek egy 41 éves társa is volt, akivel együtt több mint 250 biciklit lophattak el a Balaton-parti településekről, Siófoktól Fűzfőig.

Azonban a rendőrök náluk nem találták meg a lopott bicikliket, ezért orgazdákat kezdtek keresni. Így találtak rá egy 48 éves kereskedőre, aki a neten hirdetett eladásra kerékpárokat. Lopott biciklit nála sem találtak először, csak egy papírfecnit, amin az állt, hogy valaki átvett tőle négyhavi bérleti díjat. Az aláírásból csak a kezdőbetű, egy S volt olvasható, ezután a rendőrök minden S betűvel kezdődő ismerősét ellenőrizték, így találtak rá egy férfira, aki megmutatta, melyik csepeli házat adta bérbe. Végül ott találták meg az összes lopott biciklit.

Az RTL információi szerint több kerékpárt is Ausztriából lophattak el, ezért a magyar rendőrök értesítették az osztrák kollégáikat, akik hamarosan átnézik a lefoglalt bicikliket, és azokat később visszaadják a jogos tulajdonosuknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!