A kormánysajtó kielemezte a vitát: Vitézy Dávid agyonverte és kiütötte Karácsony Gergelyt, aki lehajtott fejjel kapta az ívet

2024. június 1. – 08:14

Másolás

Vágólapra másolva

Főpolgármester-jelölti vitát tartottak péntek este Budapesten. Az eseményt a Partizán szervezte, arra Karácsony Gergely regnáló főpolgármester mellett Vitézy Dávid civil-LMP-s és Szentkirályi Alexandra fideszes jelöltet hívták meg. Szentkirályi nem volt hajlandó vitázni, így végül Karácsony és Vitézy gondolatait hallgathatták meg az érdeklődők.

Az eseményen a két jelölt elég alaposan egymásnak ment, Karácsony főleg a kormány elmúlt 14 évét kérte számon Vitézyn, aki Karácsony 2019-es kampányígéreteibe ment bele részletesen. A kormánymédia szerint nem is kérdés, ki nyerte a vitát.

A vitáról a Mandiner közölt egy, tartalmában amúgy egész korrekt beszámolót, a címnél viszont nem finomkodtak, így a következő cím-ajánló párost adták a cikknek: „Lehajtott fejjel kapta az ívet Karácsony Gergely Vitézy Dávidtól: A budapesti főpolgármester-jelöltek vitáján Vitézy agyonverte Karácsonyt.” Hogy nyomatékosítsák fő üzenetüket, a cikket egy olyan képpel illusztrálták, amin Karácsony Gergely feje éppen le van hajtva.

A Fidesz pártlapjaként működő Magyar Nemzet nem vette a fáradságot, hogy önállóan beszámoljanak a vitáról, amire a Fidesz jelöltje nem ment el. Leszemlézték viszont a Mandiner beszámolóját azzal a cím-ajánló párosítással, hogy: „Vitézy Dávid kiütötte Karácsony Gergelyt: A regnáló balliberális főpolgármester nem szerepelt túl jól a mai vitában.”

Az Origo nevű, impresszum nélküli, szoftpornóval telepakolt putyinista propagandaoldal szintén nem érezte úgy, hogy önállón be kellene számolnia a vitáról, így ők is a Mandiner cikkét szemlézték. Az ő cím-ajánló párosításuk így néz ki: „Vitézy Dávid agyonverte Karácsony Gergelyt: Totálisan felsült a vitán Gyurcsány embere, Karácsony.”

Saját beszámolót írt viszont a Pesti Srácok, ami a következő címmel jelent meg: „Gergő, itt a villamos! – Egész rendesen szívja Karácsony vérét Vitézy a főpolgármesteri vitán”. A cikk első mondata így hangzik: „Vitézy Dávid többször is igen kellemetlen helyzetbe hozta a pénteki főpolgármester-jelölti vitán Karácsony Gergelyt, a csak a belvárosi értelmiség köreiben népszerű zsúrfiút azzal, hogy a külső kerületek problémáira is rávilágított, amelyekkel kapcsolatban Karácsonynak semmilyen programpontja nincs.”

A Telex összefoglalóját itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!