Viharos hétvégével köszönt be a nyár, szombaton többfelé lehet zivatar

2024. május 31. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

Felhőszakadás zúdult Budapestre és környékére péntek délután. Rövid idő alatt 15-22 milliméter csapadék hullott le, a legtöbb eső az északi kerületeknek jutott, de a vihar után Kőbányán és Ferencvárosban is állt a víz az utakon, villamos síneken – írta az Időkép.

A HungaroMet előrejelzése szerint péntek estig többfelé és több hullámban várható zápor, zivatar az országban, délnyugaton heves zivatar is lehet. A déli szél megélénkül, a zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. Késő estére 15 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton hajnaltól délnyugat felől újabb záporok, helyenként zivatarok alakulhatnak ki. Zivatarokra a délelőtti óráktól egyre nagyobb számban, döntően az ország északkeleti felében számíthatunk az esti, éjféli órákig. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak, nagyobb valószínűséggel a Dunától keletre (ezen belül kiemelten Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön), amelyekhez akár 2-3 cm feletti jégátmérő és 90 km/óra feletti széllökés is társulhat. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén 20 és 25, délkeleti felén 26 és 30 fok között alakul.

Vasárnap az északi megyékben még erősen felhős időre számíthatunk, másutt már kiderül az ég. Napközben gomolyfelhős, napos idő várható, legfeljebb az ország északi felén fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, az északkeleti megyékben helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. A minimum-hőmérséklet 10-16, a csúcsérték 22-29 fok között várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!