A kormánysajtó kielemezte: Deutsch Tamás nyerte a közmédiás vitát, megsemmisítette Magyar Péteréket

2024. május 31. – 05:02

Másolás

Vágólapra másolva

A kormánypárti sajtó alaposan kielemezte, ki volt a csütörtöki közmédiás választási vita abszolút győztese, ki volt a legkeményebb vitázó a 11 EP-listavezető közül. Az Origo beszámolója például azzal a címmel jelent meg, hogy: „Deutsch Tamás megsemmisítette, keményen helyre tette Gyurcsány feleségét és Magyar Pétert”. A cikkben úgy fogalmaznak: „Ami biztos: Deutsch Tamás megsemmisítette a baloldali pártok képviselőit – Gyurcsány feleségét és Magyar Pétert – , akik egy szót sem beszéltek a legfontosabb kérdésekről: a háború veszélyeiről, a sorkatonaság visszaállításának brüsszeli terveiről, vagy éppen a migrációról.” Egy másik cikkben a fideszes influenszervilág sztárriporterét, Bohár Dánielt idézik, aki arra jutott, hogy Deutsch Tamás nyert, Gyurcsányné és Magyar Péter pedig óriásit bukott a vitán.

A Mandiner is úgy látta, hogy Deutsch Tamás volt a legkeményebb a közmédiában. Arról írtak, hogy Deutsch beolvasott „a feleségét titokban készített hangfelvétellel zsaroló” Magyar Péternek és a „hazug” Dobrevnek, az ellenzék a közmédiával és Orbánnal foglalkozott. Nem nagyon nyúlhattak mellé ezzel az értelmezéssel, mivel a Magyar Nemzet is azt emelte ki, hogy a Fidesz listavezetője helyre tette Dobrev Klárát és Magyar Pétert.

A Magyar Nemzet az elhangzottak bemutatásán túl még egy elemzőt is megkérdezett. A kormánnyal mindig mindenben egyetértő Deák Dániel úgy látta, hogy egyértelműen Deutsch Tamás nyert, éspedig azért, mert igaza volt.

„Szóval ki nyert? Egyértelműen Deutsch Tamás, mert igaza volt, és kiállt Magyarországért, szembesítette a dollárbaloldalt!” – emelte ki az elemző. Majd jelezte: „Dobrev Klára és Magyar Péter azonban veszített, mert nekik nem sikerült elhazudniuk a valóságot, ott élőben helyre tette őket fideszes ellenfelük!”

A fideszes elemző-véleményvezér azt is összefoglalta a Magyar Nemzet olvasóinak, hogy miről is szólt valójában ez a vita. Idézzük: a vita arról szólt, hogy Deutsch Tamás szembesítette a baloldalt a valósággal. Deák szerint a dollárbaloldal megpróbálta rejtegetni „migráncspártiságát”, azonban Deutsch gyorsan helyre tette őket. Ennyi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!