Konténerekbe költöztetik a gyömrői iskolát

2024. május 31. – 19:57

Másolás

Vágólapra másolva

Október-november táján konténerépületbe költöztetik a gyömrői Fekete István Általános Iskolát, mert az eredeti épület állapota leromlott. Több helyen hullik róla a vakolat, illetve esőben beázik, így ott már nem megfelelőek a körülmények a tanításhoz.

A Blikk riportja szerint májusban 2,5 milliárd forintot csoportosítottak át a monori tankerület számára a helyzet rendezésére, és bár a szülők eleinte idegenkedtek az átmenetinek szánt megoldástól, többek szerint a jelenleg egy, de hamarosan kétszintesre bővített konténerépületben rendezettek a körülmények.

Az iskola mintegy 600 diákjának helyzete egyszerre javul és válik nehezebbé konténeriskola felépítése miatt. Az új iskola az eredeti intézménytől távol, a város másik végén található, ráadásul földúton közelíthető meg. Az átállás zökkenőmentességéhez szükség lehet a csengetési rend megváltoztatására is, hogy ezzel enyhítsék az iskolába tartó családok közlekedését a reggeli csúcsforgalom idején. Mint a helyi szülői munkaközösség vezetője, Siegl Tünde a lapnak elmondta, a régi kőépület bontása és az új felépítése legalább két évet vehet igénybe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!