Újabb négy évre megválasztották Lázár Jánost a teniszszövetség élére

2024. május 30. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét megválasztotta a Magyar Tenisz Szövetség Lázár Jánost a szövetség elnökének. A szervezet közgyűlése egyhangúlag választotta meg az építési és közlekedési minisztert, valamint az alelnöki pozícióra jelölt Markovits Lászlót. Az MTI azt írja, elnöknek és alelnöknek is egy-egy jelölt volt, az elnökségi tagságra korábban jelentkező pályázók közül pedig öt visszalépett, így a kilenc helyre kilencen maradtak. Ezzel lehetővé vált, hogy nyílt szavazással döntsön a közgyűlés a tisztviselőkről.

Lázár a közgyűlésen azt mondta, két évet vállal biztosan, mert „2026 nyarán húzni kell majd egy vonalat, megnézni, mit sikerült addig elvégezni, és milyen esély van az általa képviselt program folytatására”. Szerinte 2024 és 2028 között új ciklus köszöntött be az MTSZ életében.

Lázár János a Magyar Tenisz Szövetség közgyűlésén – Fotó: Hungarian Tennis / Facebook
Lázár János a Magyar Tenisz Szövetség közgyűlésén – Fotó: Hungarian Tennis / Facebook

A küldöttek egy kivétellel mindenkinek a megválasztását egyhangúlag támogatták, az ellenőrző testület elnöke, Homonnay Géza esetében hárman tartózkodtak. Július 28-ával kezdődően így négy évre Lázár János az elnök, Markovits László az alelnök. Az elnökség tagjai Adámi Csaba, Kosztoványi Roland, Erdei Csaba, Schmitt Gréta Katalin, Simon István, Somogyi Zsolt, Szávai Tibor, Szombati-Serfőző Eszter és Vágó László.

A budapesti Nemzeti Edzésközpontba összehívott közgyűlés az eredeti időpontban egyébként nem volt határozatképes, így harminc perccel később megismételték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!