Hat embert vádolnak a hajdúnánási közbeszerzés ügyében

2024. május 30. – 13:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az eredeti nyolc gyanúsított közül hat embert vádolnak a hajdúnánási közbeszerzés ügyében, írja a 24.hu. Az ügyben még május közepén intézett kérdést Hadházy Ákos független képviselő Polt Péterhez, a legfőbb ügyész csütörtök délelőtt válaszolt.

Hadházy arról kérdezte Polt Pétert, hol tart az eljárás:

  • Hány gyanúsítottja van az ügynek, hány ember ellen kívánnak vádat emelni
  • Történt-e bármilyen kényszerintézkedés?
  • Történt vádemelés?
  • Ha az eljárás megszüntetésre került, mi volt annak az oka?
  • Milyen személyi kört (vállalkozói, megrendelői, közvetítői, politikai) érint a gyanúsítás (vádemelés)?
  • Az ügy érint volt vagy jelenlegi politikust?

A legfőbb ügyész válaszában annyit írt, hogy az ügyben a borsodi főügyészség hat ember ellen emelt vádat március közepén a Debreceni Járásbíróságon. A rendőrség ugyanebben az ügyben, de az önkormányzatot nem érintő nyomozását ugyanakkor megszüntette, mert a rendelkezésre álló adatok, bizonyítékok alapján nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése. Polt Péter egyéb részletekre nem tért ki, így a politikai szálakra Hadházy nem kapott választ.

A hajdúnánási önkormányzat egyik közbeszerzése miatt évek óta nyomoz a rendőrség. Az ügyről hivatalosan annyit lehet tudni, hogy „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban” és más bűncselekmények miatt nyomoznak. Hadházy évek óta követi az ügyet, 2021 decemberében előre lezsírozott közbeszerzésekről írt, hozzátéve, hogy helyben szinte semmit nem lehet tudni az ügyről. Arra, hogy a nyomozásnak érintettje-e hajdúnánási tisztségviselő, Hadházy már három éve is rákérdezett, de a nyomozás érdekeire hivatkozva Polt Péter akkor sem árult el részleteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!