Szélsőséges iszlamista nézeteket terjesztő fiatalt vettek őrizetbe Magyarországon

2024. május 29. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vettek egy fiatal férfit, aki az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő tartalmakat tett közzé az interneten – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) felderítési adatai alapján indított nyomozást az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi 2022. december 4-én egy, az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő videót feliratozott magyarul, majd feltöltötte a terrorszervezet saját szerverén működő, bárki számára hozzáférhető tartalommegosztó felületre.

A férfi ezután sem hagyott fel a terrorszervezet működésének támogatásával: az Iszlám Állam népszerűsítése céljából a szerverre további – általa kreált – magyar nyelvű propagandakiadványt és a terrorszervezetet buzdító vallási énekeket töltött fel – írták.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a TEK közreműködésével elfogta a fiatalt, elrendelte őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki „háborús uszítás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt”. Ezután a letartóztatását indítványozta a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés veszélyére való tekintettel. A letartóztatás elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szerdán dönt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!