400 ezer forintot loptak ki ragasztószalaggal a szentgyörgyvölgyi templom perselyéből

2024. május 27. – 08:51

Másolás

Vágólapra másolva

Ragasztószalaggal lopta ki a pénzt a szentgyörgyvölgyi református templom perselyeiből két férfi, akik összesen 400 ezer forintot zsákmányoltak ezzel a módszerrel. A Lenti Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfiak ellen lopás miatt emelt vádat – írta az MTI a Zala Vármegyei Főügyészség közleménye alapján.

A 44 éves szombathelyi férfi és 54 éves kőszegi társa tavaly áprilisában szabadult vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott szabadságvesztéséből. Állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek, lakóhelyük nem volt, hajléktalan életmódot folytattak, illetve ismerőseiknél húzták meg magukat.

A szentgyörgyvölgyi református templom 2022. június 30-án – Fotó: Branstetter Sándor / MTVA / Bizományosi
A szentgyörgyvölgyi református templom 2022. június 30-án – Fotó: Branstetter Sándor / MTVA / Bizományosi

Az elsőrendű vádlott júliusban elhatározta, hogy a szentgyörgyvölgyi református templom perselyeiben elhelyezett pénzadományok eltulajdonításából fogja biztosítani megélhetését. Tervéről beszámolt a társának, aki ezután gépkocsival többször is a templomhoz szállította őt, illetve ott figyelt, amíg a fiatalabb férfi kifosztja a perselyeket.

Nem egészen három hét alatt ötször mentek el Szentgyörgyvölgyre, a templomba, ahol az idősebb férfi elfordította a beltéri biztonsági kamerákat, illetve figyelt, miközben társa a templom első és hátsó ajtajára felszerelt perselyeket ürítette ki. Az elsőrendű vádlott összesen 400 ezer forintot zsákmányolt úgy, hogy a perselyek száján kétoldalú ragasztószalagcsíkot engedett le, majd az arra ráragadt pénzt kiemelte. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!