Egy rendőrre is rátámadt a szüleit meggyilkoló újpesti férfi

2024. május 25. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

További részleteket közölt a Központi Nyomozó Főügyészség a pénteken, a IV. kerületben történt gyilkossággal és a gyanúsított elfogásával kapcsolatban. Mint arról beszámoltunk, Liszt Ferenc utcai otthonukban péntek délelőtt holtan találtak egy idős házaspárt, a feltételezett elkövetőt, a házaspár 37 éves fiát a rendőrök egy órán belül elfogták.

A nyomozó főügyészség mai közleményében arról is beszámolt, hogy a gyanú szerint a férfi a gyilkosságot megelőző napokban valamilyen éles, hegyes eszközzel, és olyan súlyosan bántalmazhatta a szüleit, hogy azok belehaltak a sérüléseikbe.

Miután a férfivel kapcsolatban gyanú merült fel, a rendőrök hamarosan megjelentek a férfi szintén a IV. kerületben lévő lakásánál. Amikor a férfi kinyitotta a lakása bejárati ajtaját, észlelte a folyosón tartózkodó rendőröket, akik rögtön felszólították, hogy a rendőri intézkedés foganatosítása érdekében álljon a falhoz. Ekkor a férfi a ruhájából előrántott egy kb. 20 cm pengehosszúságú vadásztőrt, és egyik rendőr irányába szúrt vele. A rendőr a mozdulatot észlelve egy lépést hátralépett, így a kés pengéje a jobb mellkasa és a jobb felkarja között a hóna alá csúszott, így sikerült elkerülnie a sérülést. A rendőrök ezután sokkolót és testi kényszert alkalmazva fogták el és bilincselték meg a férfit.

Azóta a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki több ember, részben hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, és indítványozta a letartóztatása elrendelését.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!