Nyílt bokatörést szenvedett egy férfi az Ördög-hegyen, a hegyimentőknek kellett lehozni

2024. május 25. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

A legkevésbé sem hétköznapi mentőakciót kellett végrehajtania a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat munkatársainak szombat délután, miután egy férfi súlyos bokasérülést szenvedett a Remete-barlang közelében. A férfit, akiről a helyszínen megállapították, hogy nyílt bokatörése van, az időközben viharossá váló idő és a jégeső ellenére is sikerült lehozni a hegyről – olvasható a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat honlapján.

A hegyimentők éppen a szokolyai gyereknapi ünnepségen tartottak bemutatót és foglalkozásokat gyerekeknek, amikor fél 3 körül megkapták a riasztást, és egyből el is indultak a Remete-barlang felé. A helyszínre először a kismarosi és a nagymarosi önkéntes tűzoltók érkeztek meg, ők állapították meg azt is, hogy a férfinek nyílt törése van. A sérültet a kiérkező hegyimentőkkel és váci hivatásos tűzoltókkal közösen sikerült stabilizálni és a szállításhoz előkészíteni.

A férfit egy speciális, kerekes hegyimentő hordágyra rakták, és a sárga Ω jelzésen elkezdték levinni a hegyről. A mentést ugyanakkor nehezítette, hogy közben eleredt az eső a térségben, így az ösvények még csúszósabbá váltak, valamivel később pedig az időjárás viharossá vált és jégeső is elkezdett esni. A rendkívüli időjárás és a nehéz terep ellenére viszont végül sikerült újabb baleset nélkül levinni a férfit a Remete-völgyig, majd azon át a 12-es főútra. A teljes út így nézett ki:

Forrás: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat
Forrás: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat

A sérültet végül az Országos Mentőszolgálat vette át, és a Váci kórházba szállította további ellátásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!