Adományként kapta a magyar rendőrség a kínai villanyautókat

2024. május 25. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

Pár napja történt, hogy rendőrségi színekben pompázó BYD Atto 3-ast fotózott le a Totalcar az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székháza előtt. A Hvg.hu értesülése szerint az autók adományként érkeztek.

A rendőrségnek az a célja velük,

hogy napi szintű tapasztalatokat szerezzenek a használatuk során, de nem elsősorban a konkrét típusról, inkább a technológiáról. Erre amiatt is kíváncsiak, hogy a jövőben lehetnek olyan szolgálati területek, ahol az emisszió kérdése is jelentőséggel bír.

A lap szerint a rendőrség azt is hozzátette, hogy több gyártó többféle típusát is kipróbálták már, de az adományozótól függ, mit ajánl fel. A későbbiekben más, hasonló technikával rendelkező gépjárművek is kerülhetnek majd hozzájuk.

Az autó egyébként 7,3 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 kilométer per órás sebességre, hatótávolsága 410 kilométer.

A Szegeden gyárat építeni tervező BYD-ről itt írtunk bővebben. A cég több mutató szerint már a világ legnagyobb e-autó-gyártója, ugyanakkor az európai piacra való betöréssel még akadnak gondjai, a Vezess.hu friss összefoglalója szerint Németországban például 2024 áprilisában mindössze 183 autót tudtak eladni, márciusban pedig 160-at.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!