Szijjártó: Nem tudok arról, hogy bármelyik magyar ügynök veszélyben lenne

2024. május 24. – 14:22

Szijjártó: Nem tudok arról, hogy bármelyik magyar ügynök veszélyben lenne
Szijjártó Péter Nyíregyházán – Fotó: MTI/KKM

Másolás

Vágólapra másolva

A külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter péntek délelőtt Nyíregyházán járt, ahol egy vállalkozás létszámbővítéséről beszélt, és onnan távozóban a Blikknek nyilatkozott. A Telex Kalocsán próbált a minisztertől kérdezni, ehelyett a rendőrök és a TEK kérdéseire kellett válaszolniuk a kollégáinknak.

Szijjártó úgy kezdte a bulvárlapnak, hogy már minden kérdésre válaszoltak az orosz hekkertámadás ügyében. Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszter is. A kérdés a következő volt: külföldi fedésben lévő ügynökökről is információt szerezhettek orosz hekkerek, veszélyben vannak-e kint ezek az ügynökök?

„Nem tudok arról, hogy bárki veszélyben lenne. A magyar állam minden egyes hatósága és intézménye elvégzi a munkáját, mindent elkövetünk, hogy az ország biztonságban legyen. A szélrózsa minden irányából érdeklődnek, lesznek olyanok, akik belpolitikai folyamatokba próbálnak meg beavatkozni, magyarországi számítógépes rendszerekbe, ezeknek a támadásoknak az elhárítása folyamatos feladat. Senki nincs veszélyben, mindenkit megvédünk.”

Ha bizalmas adatok nem kerültek veszélybe – ahogy Gulyás Gergely állította –, akkor meg is oszthatnák, hogy mik kerültek ki.

„Titkosszolgálati hatáskörbe tartozó kérdésekről egyetlen ország sem beszél. Ezekről teljeskörűen nem fogunk beszélni, beruházásokról, munkahelyekről igen.

Nyugodtak lehetnek, semmi olyan dolog nem történt, ami a magyar emberek biztonságát veszélyeztetné.”

Szijjártó beszélt még a délszláv háborúban elkövetett srebrenyicai mészárlásról is, megismételte ugyanazt az álláspontját, amit ebben a cikkünkben írtuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!