Nagy Zsolt: Ha nagy gond lesz, majd elmegyek árufeltöltőnek

2024. május 24. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

„Látom azt is, ami Magyarországon történik, ahol néhány befolyásos igazgató és a baráti körük, csupa közepesen tehetséges senkiházik uralkodnak. Nem ezért tanultam, nem ezért tettem bele annyi energiát.”

– mondta Nagy Zsolt az Instyleman.hu pénteken megjelent interjújában. Az Örkény Színház színésze azt is mondta, egy ideje már hátrébb lépett a politikától, mert rájött, hogy nem számít, amit mond, inkább a színpadon fogalmazza meg a gondolatait, bár a közügyekért azért továbbra is kiáll.

Szerinte a politika szerves része a színházcsinálásnak, a Krétakör alapítójával, Schilling Árpáddal is gyakran foglalkoztak olyan társadalmi és politikai témákkal, amelyek addig nem voltak fókuszban. Az, hogy van egy diktatórikus hatalom, amely megpróbálja elcsendesíteni ezeket a hangokat, szerinte nem újszerű, „igaz, ma már nem jön értünk a fekete autó, mint a kommunizmus idején, hanem elintéznek annyival, hogy nem kapunk szerepet, ha mégis, nem érkezik meg a honoráriumunk” – mondta, majd hozzátette:

„Nem félek. Ha nagy gond lesz, majd elmegyek árufeltöltőnek, ahogy elmentem egy barátom látványkonyhájába kisegítőnek szombatonként a Rákóczi téri Vásárcsarnokba.”

A színész beszélt az alkoholfüggőségével kapcsolatos küzdelmeiről is, és kijelentette:

„Ma, 2024. április 12-én már 333 napja, hogy tiszta vagyok.”

Elmondta, már gyerekként szorongó volt, mindenféle családi problémákkal, az életem első berúgásakor tizennégy éves volt, a barátaival kevertet és sört ittak, ami tökéletes feszültségoldó volt, és viccesebb is lett tőle. Aztán felnőttként is ezeket a helyzeteket kereste.

„Óriási csapda volt. Nagy présben éltem. Elhitettem magammal, hogy az életvitelem normális. Volt olyan ismerősöm, akit egyszer meglátogattam a detoxikálóban. Ott feküdt előttem magánkívül, összeverve, a saját ürülékében. Felmértem, hogy én is eljuthatok idáig.”

A színész sokáig egyedül próbálta megoldani a problémáit, majd konzulensekkel együtt, akiket viszont átvert. Végül elment egy rehabilitációra, és segítséget kért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!