Korányi Dávid: A Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése a legsötétebb pártállami időket idézi

2024. május 24. – 18:53

Másolás

Vágólapra másolva

„A Szuverenitásvédelmi Hivatal első jelentése sajnálatos módon a pártállami idők legsötétebb hagyományait idézi mind nyelvhasználatában, mind az általa alkalmazott módszerekben. Hasonlóan a NIK korábbi nagyívű konspirációs teória-gyűjteményeihez, ismét nem egy objektív, tényeken alapuló dokumentumról van szó, hanem a hatalmon lévők politikai érdekeinek kiszolgálásáról és az ország valós problémáiról való figyelemelterelésről. A végcél nyilvánvalóan a civil szféra és a demokratikus ellenzék megfélemlítése és lejáratása, eszközökben pedig az Orbán rezsim egyre kevésbé válogatós” – így reagált az Actions for Democracy vezetője, Korányi Dávid a Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZVH) 84 pontból álló, 21 oldalas jelentésére.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy az SZVH az államhatalom eszközeivel próbálja lehetetlenné tenni a számára kényelmetlen hangokat. Mélységesen felháborítónak nevezik, hogy egy közpénzből működő állami szerv titkosszolgálati eszközökkel gyűjtött, illegálisan megszerzett felvételeket használ fel arra, hogy alaptalan vádakat fogalmazzon meg törvényes keretek között működő civil szervezetek ellen.

„A jelentésben idézett beszélgetések részleteinek önkényes kiragadása és manipulatív, csúsztatásokkal teli interpretációja az autoriter rezsimek bevett propagandafogása. Az pedig kiváltképp érdekes, hogyan juthatott az SZVH ezen felvételek birtokába, erről a jelentés persze mélyen hallgat” – állapította meg Korányi.

Kijelentette azt is, hogy az Action for Democracy működése mindenben megfelel a vonatkozó amerikai és magyar jogszabályoknak. Emiatt határozottan visszautasítják a jelentésben megfogalmazott hazug állításokat, miszerint szervezetük megsértené Magyarország szuverenitását.

„Különösen felháborító, hogy mialatt az állami szervek a civilek törvényes tevékenységét támadják, addig a valódi szuverenitást fenyegető eseményeket, mint az orosz titkosszolgálatok kiterjedt kibertámadását a magyar külügyminisztérium ellen, igyekeznek eltussolni.”

A Telex Kalocsán próbált az orosz hekkertámadásról Szijjártó Péter minisztertől kérdezni, ehelyett a rendőrök és a TEK kérdéseire kellett válaszolniuk kollégáinknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!