Nagy Ervin: Most látni, hogy kapaszkodnak a székükbe, mint a vén komcsik

2024. május 23. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

„Az első Partizán-interjúját látva gondoltam azt, hogy az ő értékrendje megfelel az elképzeléseimnek. Azt éreztem, hogy „öcsém, ha megkeresel, én megyek”. És megkeresett”

– mondta a Magyar Péter melletti nyílt kiállásáról Nagy Ervin a Magyar Narancs csütörtökön megjelent számának címlapinterjújában.

A színész szerint Magyar Péter támogatása már nem rontott sokat a szakmai helyzetén, az elmúlt öt évben már eddig is minden olyan munkát elbukott, amire „uradalmi befolyás” volt, ezért indult el a piaci szféra felé. A közmédiába sem hívják már jó ideje, miközben előtte heti rendszerességgel szerepelt a Családbarát című műsorukban.

Nagy Ervin azt mondta, akkor kezdett el politikai véleményének hangot adni, amikor elkezdődtek „a szabadságjogok visszametszései, a területfoglalások, és egyre több társadalmi, valamint szociális csoport került célkeresztbe”, de főleg a Katona József Színház „gyalázásával” indult meg benne az a folyamat, amikor a Gothár-ügy kapcsán „zaklatószínháznak” bélyegezték az egész intézményt.

A politikai csaholásnak nem eshet áldozatul egy 30 éves patinás társulat csak azért, mert Borkai Zsolt kurvákkal hetyegett előtte egy hónappal.”

– hangsúlyozta a színész. Ezután jött Magyar Péter, aki szerin te azóta "felszántotta az országot, a vidéket”.

„Megjelent egy terminátor. Amit ő csak azon az egy napon lezongorázott, amikor bement az ügyészségre, arra születni kell.

– fogalmazott Nagy Ervin, és szerinte ez a fajta állóképesség „jó, ha három-négy embernek megvan a hazai politikai palettán”. Azt, hogy Magyar ennyire középen igyekszik állni, a színész nem látja problémának, ő sem tud a fél országnak játszani, csak minden magyar embernek.

„Értékrendileg én valószínűleg balos világból jövök, mert a színház mindig a gyengék oldalán fog állni, a rendpártiság nem megy ehhez. De közben a filmjeim egy részében olyan férfiideált hozok, ami szerintem a jobboldali embereknek kifejezetten szimpatikus”

– mondta az interjúban Nagy Ervin.

Hogy zavarja-e Magyar Péter NER-es múltja, a színész azt válaszolta, „lehet finnyáskodni és várni a hibátlan pedigréjű embereket középről, de minek?”, ő is több alkalommal szavazott már oda, ahova nem akart, de úgy érezte, nincs alternatíva. Ráadásul szerinte aki most próbálna kitörni a Fideszből, „annak a helyi nagyfőnök átvágja a torkát”.

Most látni, hogy kapaszkodnak a székükbe – mint a vén komcsik.”

A színész a június 8-ára, a Hősök terére szervezett tüntetésről is elárult részleteket, azt mondta, nyolc percen keresztül beszél majd a Tisza Párt kultúrpolitikájáról. Szerinte kulturális igazságtétel kell, ami „nem a revánsról szól és arról, hogy „most majd mi jövünk” – hanem az újratervezésről, és az új generációk beemeléséről.” Szente Vajknak például szerinte színházat kellene kapnia, mert azt kétség nélkül elismeri, hogy a musical műfajhoz nagyon ért. Ezért ahelyett, hogy megint szavalna valami szépet Petőfitől, inkább az ezzel kapcsolatos véleményét mondja majd el, vagyis azt, milyen békét szeretne megteremteni a szakmájában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!