Kövér László: Elérkeztünk a pokol küszöbére, tisztelt hölgyeim és uraim, és csak magunkat tehetjük felelőssé

2024. május 23. – 09:05

Kövér László: Elérkeztünk a pokol küszöbére, tisztelt hölgyeim és uraim, és csak magunkat tehetjük felelőssé
Fotó: Balázs Attila / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Nyíregyházán tartott szerdán lakossági fórumot az Országgyűlés elnöke, ahol Kövér László többek között arról beszélt, soha nem volt akkora tétje az európai uniós választásnak, mint most, írja az MTI.

Európában véget értek a békés és nyugodt gyarapodás évtizedei és „veszélyes idők” következnek, és Kövér szerint olyan erők szövetkeznek Magyarországgal szemben, amelyekkel szemben normális körülmények között senki sem tanácsolná a szembeszegülést.

A hvg.hu beszámolója alapján Kövér azt mondta, 1456-ban nem Európát, hanem elsősorban magunkat védtük a töröktől Nándorfehérvárnál, „amiért köszönetet sem kaptunk”, a kormány pedig nem csak azért csinálja azt, amit csinál, mert

„jól esik kurucnak lenni”, hanem mert a béke a tét.

Kövér azt mondta, 2012 és 2022 között egy „aranykorszakon” vagyunk túl, gazdasági értelemeben olyan ütemű gyarapodás ment végbe az országban, amely talán az első világháború előtti boldog békeidőszak legjobb tíz évét idézi, az elmúlt egy-két generáció által elért eredmények azonban veszélybe kerültek a háború fizikai közelségével.

„Magyarországon a fiatalabb generáció még bízik abban, hogy nekik jobb életük lesz, mint a szüleiknek volt, de a nyugat-európai kortársaik már nem bíznak ebben”

– fogalmazott a házelnök.

Mikor a „Tisza áradásáról” kérdezték, Kövér a hvg.hu beszámolója szerint rávágta: „Mint az őrült, ki letépte láncait”, a közönség pedig hangos nevetésben tört ki. Kövér szerint Magyar egy „zavaros fejű valakicsoda”, akinek az „élettani beazonosítása” is nehezére esik, Magyar Péter rajongói gyülekezete pedig egy „újabb amerikai program”.

Az Országgyűlés elnöke ezután az SZDSZ-től LMP-n, Párbeszéden, majd Momentumon és Márki-Zay Péteren át Magyar Péterig tartó ívet vázolta fel. Kövér szerint Magyar azt a néhány mandátumot akarja megszerezni, amivel Gyurcsány Ferenc helyett ő lehetne az ellenzék vezető ereje, pedig ez eredetileg Gyurcsány terve volt, de úgy néz ki, nem neki fog összejönni.

Amikor a házelnököt arról kérdezték, lát-e arra esélyt arra, hogy a közbeszéd alpári állapota csitulni fog az országban, Kövér azt válaszolta, hogy Kocsis Máté frakcióvezető már beszélt erről és készül is a vonatkozó törvény, amivel a „verbális lincselésnek” akarnak gátat vetni. Kövér itt kitért a Robert Fico elleni merényletre, és azt mondta, „minden erejükkel imádkoznak a szlovák miniszterelnökért”, és

„adjunk hálát, hogy ez nem velünk történt”.

Kövér szerint a kommentelők polgárháborút akarnak, és „bár a hagyományos média még csak-csak szabályozható”, a virtuális média esetében nemzetközi jogalkotásra lenne szükség. Ezután felidézett két erőszakos esetet a közelmúltból, az iskolai késelést Bőnyben, és egy másik esetet, amikor „fiatal lányok félholtra rugdosták egy társukat, ráadásul egy fiút”. „Elérkeztünk a pokol küszöbére, tisztelt hölgyeim és uraim, és csak magunkat tehetjük felelőssé, és persze azokat a háttérhatalmakat, akik lehetővé tették, hogy a gyerekek hozzáférjenek ezekhez az eszközökhöz. Ezeknek a kis gyermekszörnyeknek vannak szüleik! Őket kérdezném, hogy ez hogyan történhetett meg?!

Az élet több mint politika, tisztelt hölgyeim és uraim, néha jobban tennénk, ha nem a politikusoktól várnánk a megoldást!”

– fogalmazott a hvg.hu szerint a házelnök.

Kövér László ezután a közeli Újfehértóra is ellátogatott, „A választás tétje: béke vagy háború” címmel rendezett lakossági fórumon pedig megismételte, hogy soha nem volt akkora tétje az európai uniós választásnak, mint most.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!