Karácsony szerint őt akarják megfélemlíteni azzal, hogy kollégáihoz kiszállt a nemzetbiztonság és a NAV

2024. május 23. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester egyik Facebook-posztjában azt írta, hogy szerdán jogi főtanácsadóját és ügyvédjét ellenőrizte a Rogán Antal irányította Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, csütörtökön pedig többek magánlakását kereste fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A szakszolgálat adatokat és naplófájlokat akart megvizsgálni, de Karácsony azt feltételezi, hogy a lemásolt dokumentumokat majd átadják a propagandamédiának, „hogy hazug és manipulatív lejárató kampányokat indíthassanak.”

A főpolgármester szerint kollégájának a teljes Orbán-rezsim időszakában végzett ügyvédi tevékenységének iratait, köztük magánokiratokat, magánjogi ügyletek dokumentumait, ellenzéki pártoknak végzett szakértői- és jogi tevékenység dokumentumait és számtalan információszabadsági per, vagy éppen strasbourgi eljárás anyagait másolták le, amivel semmibe vették a jogállam egyik fontos garanciáját, az ügyvédi titkot.

Karácsony úgy véli, hogy őt akarják majd a felhasznált dokumentumokkal levadászni, és felsorolta, hogy milyen eszközöket használtak már eddig ellene, megemlítette például a Városháza-ügyet, ami szerinte fideszes megrendelésre készült műbalhé volt.

„A lejáratás eredménytelen, a kamuügyekkel lebuktak, most ezért szintet lépnek. Lemásolt dokumentumokkal és magánlakásokban tartott házkutatásokkal akarnak megfélemlíteni. Budapestről mondanivalójuk nincs, ezért egyértelműen elküldték a hadüzenetet” – írta a főpolgármester, aki szerint őt sem megfélemlíteni, sem megtörni, sem levadászni nem tudják. Karácsony Rogán Antalnak is üzent, hogy ha nem gyáva, akkor az ő irodáját túrassa fel, ne a kollégáit vegzálják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!