Mága Zoltán testvére kihívó nélkül indulhat a polgármesteri posztért Tiszabőn

2024. május 22. – 22:52

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Csaba független polgármesterjelölt egyedül indulhat a június 9-i önkormányzati választáson Tiszabőn, a 24.hu cikke szerint ugyanis a Fidesz jelöltje bejelentette, hogy visszalép. Ez azért is érdekes, mert Novák Csaba Mága Csabaként született, és az Orbán Viktorral jó viszonyt ápoló hegedűművész, Mága Zoltán testvére. És azért is, mert fideszes kihívója korábban az elmeállapotáról kiszivárogtatott dokumentumokra hivatkozva próbálta meggátolni, hogy elindulhasson a választáson.

A héten jelent meg a hír, hogy egy névtelen bejelentő elküldte a választási bizottságnak Novák több mint tíz évvel ezelőtti, különösen védett személyes adatokat tartalmazó orvosi papírját. Ezután Tiszabő fideszes polgármestere, Bruna László felülvizsgálati eljárást kezdeményezett a Kúria előtt, mondván, hogy mentális egészségügyi állapota a belátási képességének dokumentált korlátozottsága miatt Novákon nem szabadna nyilvántartásba venni. A Kúria azonban érdemi vizsgálat nélkül elutasította a a polgármester kérelmét.

Novák Csaba az ügy miatt feljelentést tett, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig ezután választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt nyomozni kezdett.

Június 9-én nem Bruna, hanem alpolgármestere, Bíró Zoltán indult volna a Fidesz jelöltjeként Novákkal szemben, aki szerdán bejelentette, hogy visszalép. A 24.hu megjegyzi, hogy Bíró úgy lehetett önkormányzati képviselő és alpolgármester, hogy az ún. szocpolos csalásokban való részvétele miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott, így pártfogói felügyelet alatt állt. Bíró kampánya amúgy elég erős volt, még egy kampánymulatós dallal is próbálta maga mellé állítani a tiszabőieket, amiben Döndi Duó és Roli a No roxa áj dallamára énekli azt, hogy Bíró Zoltán, te vagy a nyerő!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!