Mága Zoltán öccse polgármester lenne Tiszabőn, a Fidesz az elmeállapotával próbálta kiikszelni

2024. május 21. – 08:40

Másolás

Vágólapra másolva

Tiszabő fideszes vezetése igyekezett megakadályozni, hogy nyilvántartásba vegyék Novák Csaba független polgármesterjelöltet – sikertelenül. Erről a 24.hu írt, és a történet több okból is figyelemre méltó.

Novák Csaba ugyanis Mága Zoltán hegedűművész testvére, aki jó viszonyt ápol a kormánypárt vezetőjével, Orbán Viktorral.

Novákot egy különösen védett személyes adat kiszivárogtatásával hozták kellemetlen helyzetbe. Orvosi iratait névtelen bejelentő küldte el a választási bizottságnak.

Novákot nyilvántartásba vették – Fotó: Facebook
Novákot nyilvántartásba vették – Fotó: Facebook

A község fideszes polgármestere, Bruna László felülvizsgálati eljárást kezdeményezett a Kúria előtt, amiben Novák nyilvántartásba vételének visszautasítását kérte. Szerinte az érintett mentális egészségügyi állapota a belátási képességének dokumentált korlátozottsága miatt nem teszi lehetővé, hogy nyilvántartásba vegyék.

A Kúria ezt elutasította. Bruna ügyvédje elismerte a lapnak, hogy a polgármestertől kapta a meghatalmazást a kúriai eljárásra.

Novák Csaba abszurdnak nevezte a mentális állapotával kapcsolatos állításokat, és feljelentést tett, amiért az adatai nyilvánosságra kerülhettek. Novák kihívója az eddigi fideszes alpolgármester, Bíró Zoltán lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!