Ellopta a barátja mobilját, és 19 milliót emelt le a számlájáról egy 24 éves férfi

2024. május 22. – 09:51

Másolás

Vágólapra másolva

Ellopta barátja mobiltelefonját, majd netbankon keresztül 19 millió forintot utalt át a saját számlájára egy 24 éves férfi, aki ellen most vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség – írta a Fővárosi Főügyészség közleménye.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 24-re virradóan a barátaival szórakozott egy XI. kerületi lakásban. Az este folyamán többször is elkérte a sértett mobiltelefonját, azzal az ürüggyel, hogy azon zenét hallgathasson. Ezért a telefon zárolását feloldó jelkódot is megkapta barátjától. Amikor egy időre egyedül maradt, ellopta a telefont, és sietve elhagyta a lakást.

Az elkövető kihasználta, hogy a sértett a jelkóddal egyező netbanki belépő kódot állított be, és a számlájáról több részletben, összesen 19 millió forintot utalt át a saját számlájára. Az átutalt összegből a következő napokban több mint félmillió forintért vásárolt az interneten, illetve vett fel készpénzt ATM-automatából. A rendőrök előállították a tolvajt, a számlájáról lefoglalták a fennmaradó összeget, így a kár nagyobb része megtérült.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a kár megtérítésére hajlandó, a cselekményt beismerő férfit információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével és lopás vétségével vádolja, és azt indítványozza, hogy vele szemben a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásban felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint adjon helyt 500 ezer forint erejéig a sértett kártérítési igényének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!